Ontspanning, gezondheid en sporten onder 1 dak!

De fysiotherapeut: voor behandeling, training, advies en begeleiding!

Bewegen zonder pijn of beperking vanzelfsprekend? Niet altijd! Door oorzaken zoals een ongeval, operatie, sportblessure, ziekte of een (aangeboren) aandoening kunnen tijdelijk of langdurig klachten ontstaan die invloed hebben op het menselijk lichaam. Ook kunnen klachten ontstaan door een verkeerde beweging, het langdurig uitvoeren van belastende werkzaamheden of gewoonweg door het ouder worden van het lichaam. Houdingen en bewegingen zoals zitten, staan en lopen zijn opeens niet meer vanzelfsprekend en kunnen belemmeringen geven in het dagelijks leven.

Met lichamelijk klachten zoals pijn, zwelling en aandoeningen aan spieren, pezen, gewrichten, banden en zenuwen kunt u terecht bij de fysiotherapeut. De fysiotherapeut is dé specialist op het gebied van houding- en bewegingsproblematiek!

Fysiotherapie bij FOCUS health & fitness

FOCUS health & fitness biedt een totaalpakket voor iedereen die wil werken aan het verbeteren van zijn of haar gezondheid en sportprestaties. Daarom beschikken wij naast sportfaciliteiten ook over in-house fysiotherapie.

Fysiotherapie is gericht op het verbeteren en bevorderen van houdingen en bewegingen en de klachten die daar bij op kunnen treden te verminderen. Om dit te realiseren wordt aandacht gegeven aan verschillende aspecten, zoals het verbeteren van spier- en gewrichtsfuncties, stabiliteit en het verbeteren van conditie en uithoudingsvermogen.

Fysiotherapeut werkzaam bij FOCUS health & fitness

Kevin Levolger is al geruime tijd werkzaam als fysiotherapeut. In de periode 2008 -2012 heeft hij de opleiding Fysiotherapie gevolg aan de Hogeschool Rotterdam. Na het afronden van zijn studie is hij direct aan het werk gegaan als fysiotherapeut. In de afgelopen jaren heeft hij veel ervaring op kunnen doen op het gebied van houding- en bewegingsproblematiek, zowel binnen als buiten sportcentra. Door het volgen van cursussen en nascholingen houdt hij kennis up-to-date en volgt hij de ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapie. Daarnaast is hij ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF en is BIG geregistreerd. Binnen FOCUS health & fitness wordt gewerkt volgens de centrale richtlijnen fysiotherapie van het KNGF.

aanwezigheid A4

Verwijzing en vergoeding

U bent van harte welkom, ook zonder verwijzing. Al geruime tijd is fysiotherapie direct toegankelijk, dat betekent dat u vooraf geen toestemming nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Als fysiotherapie binnen de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering valt, komen de behandelingen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.  We hebben contracten met alle zorgverzekeringen. De vergoedingen verschillen sterk en zijn afhankelijk van uw zorgverzekering en de indicatie. Laat u door Kevin informeren of raadpleeg uw zorgverzekeraar om na te gaan waar u recht op heeft.

Werkwijze

Intake
Tijdens het intakegesprek wordt o.a. een vragenlijst afgenomen en metingen en bewegingsonderzoeken gedaan Aan de hand van de verkregen informatie worden doelstellingen bepaald en een behandelplan opgesteld. Indien nodig zal overleg plaatsvinden met uw huisarts of medisch specialist.

Behandeltraject
Wanneer u instemt met het behandelplan zal het behandeltraject gestart worden en zullen een of meerdere behandelingen uitgevoerd worden. De behandelingen kunnen bestaan uit oefentherapie, massage-, of mobilisatietechnieken.

Oefentherapie: training door middel van oefeningen om spierkracht te versterken, lichaamshouding te verbeteren en daarmee herstel te bevorderen. Dit kan met of zonder hulp van fitnessapparatuur.

Massagetechnieken/triggerpoint therapy : om doorbloeding van weefsel te verbeteren en spierspanning 

Mobilisatietechnieken: Door de mobiliteit van spieren en gewrichten te herstellen komt men uiteindelijk tot zelfherstel van de lokale fysiologische huishouding. te verminderen. 

Naast de algemene fysiotherapie heeft Kevin Levolger specialisaties gevolgd, Triggerpoint therapy, Understanding movement and function, eveneens Performance Stability en Kinetic Control. De laatste twee zijn trainingsmethodes, die zijn er op gericht op fouten in bewegingen op te sporen en op te lossen. Door middel van een preventieve screening wordt bijvoorbeeld gezocht naar zwakke schakel(s) in spierketens of wordt door het analyseren van een individueel bewegingspatroon gezocht naar de oorzaak van een klacht.

Evaluatie 
Tussentijds zullen evaluatiemomenten plaatsvinden om de voortgang van de therapie te bepalen. Op het moment dat de doelstellingen behaald zijn, zal het behandeltraject afgesloten worden of een onderhoudsfase ingezet worden.

Afspraak maken: ook mogelijk zonder sportabonnement bij FOCUS health & fitness 
Heeft u lichamelijk klachten zoals pijn, zwelling en aandoeningen aan spieren, pezen, gewrichten, banden en zenuwen? Maak vrijblijvend een afspraak en bespreek uw klachten met de fysiotherapeut. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt met fysiotherapie.

Fysiotherapeut Kevin Levolger behandelt zowel clubleden als niet-clubleden. Ook wanneer u geen sportabonnement heeft bij FOCUS health & fitness bent u van harte welkom voor fysiotherapie

Heeft u last van een (sport)blessure? Vaak is actief herstel effectiever dan rust. Laat u informeren over de mogelijkheden.
De fysiotherapeut: voor behandeling, training, advies en begeleiding!

Overige diensten:

Sportmassage
Duur: 30 of 60 minuten
Kosten: € 35,- of 70,-

Bindweefselmassage
Duur: 30 of 60 minuten
Kosten: € 35,- of 70,-

Heeft u last van terugkerende gewrichts- of spierklachten tijdens het sporten? 
Door middel van een screening/onderzoek worden bewegingen onderzocht en de oorzaken van lichamelijke klachten in kaart gebracht. Vervolgens wordt een individueel behandelprogramma opgesteld om dergelijke klachten te verminderen. Zwakke schakels worden aangesterkt om uw mobiliteit te verbeteren. 

Training onder begeleiding van een fysiotherapeut; specifiek afgestemd trainingsprogramma op een terugkerende blessure/pijnklachten/irritaties.
Duur: 60 minuten
Kosten: € 60,- ( 10 sessies voor € 550,-)

Fysiotherapeut Kevin Levolger aan het woord:

‘’Goedendag, mijn naam is Kevin Levolger. Ik ben afgestudeerd in 2012. Daarna ben ik gelijk als fysiotherapeut aan het werk gegaan binnen de sportschool. Ik werk op meerdere locaties , waaronder FOCUS health & fitness. Ik werk in de sportschool omdat dit veel mogelijkheden biedt om mensen te stimuleren om goed te bewegen, ook omdat ik zelf als sporter dichtbij mijn klant sta. Ik kan mij goed inleven in wat de wensen van de patiënten zijn en sta altijd open om mee te denken naar een passende oplossing.. In plaats van het advies 'je moet rust nemen, je mag 6 weken niet sporten', zal ik meedenken en samen met patient zoeken naar de juiste behandeling.  

 

Kevin fysio

Er zijn veel verschillende soorten lichamelijke klachten, met ieder hun eigen oorzaak. Vaak zijn lichamelijke klachten het gevolg van verkeerd, te weinig of te veel bewegen. Het is belangrijk dat er een goed en persoonlijk behandelplan wordt opgesteld. Per persoon is dit verschillend.

In de sportschool zie ik regelmatig mensen die tegen een sportblessure aan lopen en die begeleid ik om weer fit te worden maar vooral ook om fit te blijven. Herhaaldelijke klachten komen regelmatig voor binnen de sportwereld. Echter ook bij alle dagelijkse activiteiten ondervinden mensen lichamelijke klachten. Mijn doelgroep gaat dus verder dan alleen begeleiden bij sportblessures. Juist ook mensen die door alle dagelijkse activiteiten en werkzaamheden en andere beweegvormen hinder ondervinden van hun lichaam, hebben begeleiding nodig om hier niet ieder keer tegen aan te lopen.

Daarnaast zie ik regelmatig mensen die moeten revalideren na een operatie. Dit varieert van revalideren met/na protheses, breuken, spier-pees-band letsels enzovoort. De sportschool biedt mij een goede gelegenheid om patiënten te begeleiden in hun revalidatie. 

Indien men nog niet in staat is om naar de sportschool te komen voor behandelingen, is het ook mogelijk dat ik aan huis kom voor behandeling. 

Als praktijk doen wij mee aan een tevredenheidsonderzoek. Hier scoren wij een 9.0!

Vraagt u zich af of ik iets voor u kan betekenen? Neemt u gerust contact op via 06-11623109 of loop even binnen op het spreekuur op woensdagmiddag van 16.30 - 17.00 uur of op vrijdag van 12.00- 13.00 uur. Dit is geheel vrijblijvend. Graag tot ziens bij FOCUS health & fitness.’’

Kevin Levolger, fysiotherapeut

FOCUS health & fitness
Stationsweg 18i, 3255 BL Oude Tonge

T: 0611623109
E: fysiotherapielevolger@ziggo.nl
Meer info: zie website Fysiotherapie Levolger

Maandag 13.00 – 18.00 uur

Dinsdag 08.00 – 12.00 uur

Woensdag 14.00 – 22.00 uur

Donderdag 13.00 – 17.00 uur

Vrijdag 08.00 – 13.00 uur

Zaterdag 13.00 – 17.00 uur

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht